LEZINGEN EN WORKSHOPS
 
Mooi van Nature organiseert en faciliteert creatieve sessies in duurzame ontwikkeling. Doel is om een visie te ontwikkelen en beeldend te communiceren voor een bedrijf, product of merk. Tijdens de sessie brengt Mooi van Nature een bewustwordingsproces op gang rondom issues als voedselverspilling en verduurzaming van eten en drinken.


WORKSHOP VERDUURZAMING 
 
Een 5-daagse workshop met verduurzaming als thema voor het IED in Madrid. Studenten werkten in multidisciplinaire teams – grafisch, mode, product, interieur - aan een concept voor een waste free restaurant. De concepten zijn vertaald naar eten, bereiding, logistiek, menukaarten en logo’s. Vier restaurantcon- cepten zagen het licht: genodigden genoten van duurzame gerechten. (zie film).
Opdrachtgever: Instituto Europeo di Design (IED), Madrid. 2011

WORKHOP INSPIRED BY NATURE 
 
Een 5-daagse workshop voor het Instituto Europeo di Design (IED) in Madrid, met duurzaamheid als thema en een eetbare expositie als einddoel. Studenten ontwikkelde verschillende concepten voor producten en services. De eetbare expositie met een enorme diversiteit aan ideeën was een groot succes.
Opdrachtgever: Instituto Europeo di Design (IED), Madrid, 2011.

LEZINGEN
 
Initiator Katja Gruijters heeft het verhaal achter Mooi van Nature de afgelopen jaren op verschillende manieren verteld. En dat doet ze nog steeds. Op nationaal en internationaal niveau (Tedx) verzorgt ze lezingen en presenteert ze duurzame oplossingen met Mooi van Nature. Haar gedachtengoed geeft inspirerende inzichten waarbij alles draait om de vraag: ‘Hoe kunnen we voedselverspilling voorkomen?’